Expiratievoorspelling door Expiratietrader
forum links koersen competitie deelnemen home

Expiratie AEX Index
Expiratie van de AEX index vind altijd plaats op de derde vrijdag van de maand. Tussen 15.30 uur en 16.00 uur wordt iedere minuut de koers genomen het gemiddelde hiervan is de expiratiekoers de zgn. (settlementskoers)

Expiratie DAX
De Duitse XETRA(DAX) expireert om 13.00 uur

Expiratie FTSE
De londense FTSE expireert tussen 10.30 en 11.00 uur

Eurostocks 50
Eurostocks 50 expireert om 12:00

Expiratie Wall Street
Wall Street expireert om 22.00 uur Nederlandse Tijd Double witching: aandelen + indices Triple witching(elke 3e maand): aandelen + indices + futures Quadruple witching(elke 3e maand): aandelen + indices + futures + stockfutures (ca 14) Triple witching en Quadruple witching zijn precies hetzelfde; alleen sinds de invoering van stockfutures spreekt men van het laatste.

Opties en Expiratie
Looptijden en waarden van een optie. Zoals bij de meeste wel bekend is, zijn er kortlopende (1, 3, 6 en 9 maands series) en langlopende series 1 t/m 4 jaar. De Langlopende series expireren telkens in oktober. Daarnaast zijn er de zgn grotere expiraties deze vinden plaats in de maanden maart, juni september en december. daarnaast lopen de meerjarige series af in oktober.

Er zijn 2 soorten opties CALL en PUT - opties (1 optie is gelijk aan een recht op 100 aandelen) een calloptie geeft het recht om aandelen te mogen kopen;
een putoptie geeft het recht om aandelen te mogen verkopen;
een calloptie verkopen of schrijven geeft een verplichting om de aandelen te leveren;
een putoptie verkopen of schrijven verplicht men zich om aandelen af te nemen.

De premie zal stijgen als de onderliggende waarde (het aandeel) stijgt en dalen als de koers daalt. Een calloptie wordt gekocht als we verwachten dat het aandeel op korte termijn zal stijgen en een put als we verwachten dat de koers van het aandeel gaat dalen.

    copyright © 2006 Expiratievoorspelling.nl Mailto:expiratievoorspelling toevoegen aan favorieten | pagina afdrukken | disclaimer

Google